Udflugter på egen hånd

UDFLUGT PÅ EGEN HÅND

Aalborg og området omkring Aalborg byder på mange gode udflugtsmål.

Du kan her på siden læse mere om, hvilke udflugter vi anbefaler dig at tage på egen hånd.


Du kan også få inspiration på www.enjoynordjylland.dk eller nogle af de mange andre hjemmesider, der omhandler alle de spændende attraktioner og naturoplevelser, der findes i Nordjylland

KUNSTEN

Et moderne kunstmuseum i Aalborg, med en stor kunstsamling der kan dateres tilbage til 1900. Kunsten har flere internationale hovedværker, som f.eks. en spejlinstallation af kunstneren Michelangelo Pistoletto.

Selve bygningen er også en attraktion i sig selv. Den er tegnet af den verdensberømte arkitekt og designer Alvar Aalto

Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

www.kunsten.dk


LILLE VILDMOSECENTRET OG LILLE VILDMOSE

Dette er for dig, der er interesseret i natur og historie. Lille Vildmose er et fredet naturområde på godt 76 kvadratkilometer. Her findes en af Europas største højmoser. Området har et rigt dyreliv med blandt andet ørne, vildsvin og kronhjorte, og i november 2015 flyttede også nogle elge ind i Lille Vildmose. Flere steder i området er der afmærkede stier, hvorfra du har mulighed for at opleve den vilde natur. I det tilhørende center kan du få et bedre indblik i naturen og dyrelivet. Der findes også flere aktiviteter for hele familien såsom fodring af vildsvin, en legeplads, en bålplads og meget mere. Her fås også fine kort over området

Vildmosevej 100, 9280 Storvorde

www.lillevildmose.dk


AALBORG ZOO

Hos Aalborg Zoo kan du komme helt tæt på dyrene. Her findes flere af de mest populære zoo-dyr som blandt andet løver, tigere, isbjørne, giraffer, zebraer og meget mere. Hos Aalborg Zoo finder du også en særpræget udstilling med dyr fra istiden. Alle dyrene fra dengang er blevet bygget i deres naturtro størrelser, og de siger lyde og har bevægelse.

Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

www.aalborgzoo.dk


NORDKRAFT

Nordkraft er en bygning i Aalborg der rummer en masse historie. Bygningen er et gammelt elværk som har forsynet Aalborg med el siden 1947 og frem til 1999. I en årrække stod bygningen tom uden at man kunne finde et nyttigt formål med den, I 2005 tog man initiativ til at opstarte et kulturhus. I dag finder du alt fra iværksættere, kunst og kultur samt hyggelige cafeer inde bag de historiefyldte vægge.

Kjellerups Torv 1, 9000 Aalborg

ww.nordkraft.dk


GRÅBRØDREKLOSTER MUSEET

Museet er underjordisk og ligger 3 meter under Aalborgs gader. For at komme hertil skal du tage den finurlige elevator, der tager dig fra nutid til fortid på et kort øjeblik. Elevatorturen koster 40 kr. Hos Gråbrødrekloster Museet kan du få et lille indblik i byens historie fra år 900 og frem til 1350.

Algade 19, 9000 Aalborg

www.nordmus.dk


AALBORG HISTORISKE MUSEUM

Du finder Aalborg Historiske Museum midt i byen ved siden af Budolfi Kirke. På museet får du byens historie fortalt helt tilbage fra år 1200. Du får et indblik i, hvor meget industri og fabrikker har fyldt i byens hverdag, og du kan få et indblik i folks hverdag med et kig ind i Danmarks bedst bevarede renæssancestue fra 1602. I forbindelse med Landsstævnet vil du kunne se en dragtudstilling på museet.

Algade 48, 9000 Aalborg

www.nordmus.dk


UTZON CENTER

Hvis du har interesse for arkitektur og er fascineret af bygninger såsom Operahuset i Sydney, bør du besøge Utzon Centeret ved havnefronten i Aalborg. Jørn Utzon er en dansk arkitekt med stor international succes. Han er opvokset i Aalborg, hvilket forklarer museets beliggenhed. På museet kan du blandt andet finde en permanent udstilling, der gennemgår Utzons mange værker med skitser og færdige billeder.

Ud over den permanente udstilling er der skiftende udstillinger, der henvender sig til både børn og voksne.

Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

www.utzoncenter.dk


SPRINGEREN - MARITIMT OPDAGELSESCENTER

Oplev en dag i den maritime verden hos Springeren. Her kan både børn og voksne få et indblik i den danske søfart med udstillinger om Aalborg Havn, Søværnet, Modelhallen, ubåden Springeren og meget mere. Museet har i alt 11 udstillinger med gode fortællinger og mulighed for at udfordre dig selv med interaktive piratspil og sejlsimulatoren i ubåden.

Vestre Fjordvej 81, 9000 Aalborg

www.springeren-maritim.dk

 

STREET ART - GÅ PÅ OPDAGELSE I AALBORGS STORE UDENSØRS GALLERI

Street Art, er en fantastisk måde at give byen og bygningerne mere kant og farve i hverdagen. Aalborg byder på mere end 65 Street Art værker. Byens gavle er udsmykket af både dygtige nationale og international kunstnere.

www.enjoynordjylland.dk eller hent appen Street Art Hunter på din telefon og få en detaljeret guide til at finde byens smukkeste kunst.


MUSIKKENS HUS

Nordjydernes musikalske samlingspunkt med fire koncertsale, fem scener og en lækker restaurant. Herudover er bygningen også hjem for Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser og Center for Dansk Jazzhistorie. Med andre ord – Musikkens Hus giver dig god mulighed for musikalske oplevelser af alle genrer. I huset er der også mange spændende foredrag og udstillinger.

Tjek deres kalender og øvrige arrangementer.

Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg

www.musikkenshus.dk

 

AALBORGS FORSVARS- OG GARNISONSMUSEUM

Besøg Forsvars- og Garnisionsmuseet i Aalborg og få et indblik i Danmarks historie. Blandt andet finder du en omfattende udstilling om besættelsestiden fra 1940-45. Men du finder også mange nutidige temaer såsom flygtningekrisen. Besøg forsvarsmuseet i Aalborg og følg den rivende udvikling der har været indenfor Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet og Redningsberedskabet.

Skydebanevej 22, 9000 Aalborg

www.forsvarsmuseum.dk


VIKINGEMUSEET LINDHOLM HØJE

Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid fra omkring år 400 - år 1000

Du kan opleve to store udstillinger - en om vikingernes liv på Lindholmhøje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet.

Herudover får du også en smuk udsigt ud over Limfjorden fra bakketoppen.

Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

www.nordjyskemuseer.dk

 

DE SYNGENDE TRÆER - PARC OF MUSIC

Aalborg Kongres & Kultur Center er et af Skandinaviens største kongres og kulturcentre, som hvert år leverer
kunst i verdensklasse. Med mere end 100 store teater og musikbegivenheder hvert år, er centret med til at
gøre Aalborg til en blomstrende kulturby. På programmet står store internationale stjernesolister og gæste-
forestillinger inden for opera, ballet, musicals, revyer, klassiske koncerter, børneteater, stand-up og også
pop- og rockkoncerter. Tæt på AKKC ligger Kildeparken som er en af Aalborgs ældste parker og det er her,
som det eneste sted i verden at du kan opleve en helt unik park med syngende træer.
Centrets tidligere direktør Ernst Trillingsgaard stod bag ideen om en kunstner park som alternativ til en
gæstebog, som kunstnere, der optrådte i Aalborg kunne signere efter deres besøg.
Inspireret af Kildeparkens træer opstod ideen med, at kunstnerne plantede et træ til minde om deres besøg.
Parken blev en realitet. I 1987 plantede Cliff Richard det første træ, som starten på det, der dengang blev
kaldt Kunstnerparken. Senere i 2012 er der blevet tilføjet musik til træerne, og parken er omdøbt til de
Syngende Træer. Der er nu plantet 95 fuglekirsebær træer. Ved hvert træ står en stander, som indeholder et
lille medley af kunstnerens mest kendte musik. På standeren kan læses hvilken kunstner, der har plantet træet og hvornår træet er plantet. Musikken aktiveres ved at trykke på standerens knap. Så tryk på knappen, gå en dejlig tur eller ta’ en lille dans under træernes kroner.
Alle træer er plantet af kunstnerne selv, eller efter tilladelse blevet plantet i kunstnernes navn.
På hjemmesiden (AKKC.dk) findes en liste over kunstnere der har plantet et træ. I kælderen under AKKC udstilles anvendte spader.
Porten til De Syngende Træer er indgangen til parken, det stort kunstværk med otte høje søjler, som er lavet af cortenstål. Det er et besøg værd.
Fra Aalborg midtby er det meget nemt at besøge parken på gåben. Under banegården findes en tunnel som fører direkte op til Kildeparken. Hvis du kommer i bil er der fine parkeringsmulighede ved AKKC.

Aalborg kongres og kulturcenter, Europa Plads 4, 9000 Aalborg

www.akkc.dkJOMFRU ANE GADE

I bymidten ligger Jomfru Ane Gade som er kendt som Skandinaviens største festgade, og her fortsætter festen til den lyse morgen. Gaden er ca. 150 meter lang og består udelukkende af restauranter og barer. I dagstimerne summer det med mennesker i restauranterne. I de sene nattetimer begynder diskotekerne at fyldes op.

Jomfru Ane Gade 1-20, 9000 Aalborg

www.jomfruanegade.dk


AALBORGHUS SLOT

Et slot der blev opført af Christian III midt i 1500-tallet. Aalborghus består af 4 længer, der er omkranset af en jordvold. Der er ikke offentlig adgang til slottet, men en smuk grøn slotshave kan besøges året rundt. Herudover kan du i slottets åbningstid besøge fangehullet samt de underjordiske gange. Du finder Aalborghus Slot nær Toldbod Plads.

Slotspladsen 1, 9000 Aalborg

www.enjoynordjylland.dk


AALBORG TÅRNET

Besøg det 50 meter høje Aalborg Tårn og få en fantastisk udsigt ud over Aalborg by. Tårnet blev opført til en erhvervsudstilling i 1933 og står på en bakketop. Dermed fås en udsigt fra 150 meter over havets overflade. Tårnet blev restaureret i 2005 og det har Nordeuropas længste udendørs elevator, så turen til toppen er en oplevelse for sig selv. Det er muligt at få lidt mad i Bistroen og 360 grader panoramaudsigt ud over byen og fjorden. Tårnet lukkes, hvis det blæser mere en 10 – 12 m/sek.

Søndre Skovvej 30, 9000 Aalborg

www.aalborgtaarnet.dk

 

SALLING ROOFTOP

Midt i byen under åben himmel – oplev en 1400 kvadratmeter stort byrum med panoramaudsigt over by og fjord. Prøv den nervepirrende skywalk i mere end 30 meters højde og nyd udsigten og de hyggelige loungeområder

Nytorv 8, 9000 Aalborg

www.salling.dk


VESTRE FJORDPARK

En ting, der gør Vestre Fjordpark til mere end ”blot” et friluftsbad, er de mange faciliteter. Her findes nemlig både gode toilet- og badeforhold, overdækkede og fritstående bord/bænke, bålplads, en hyggelig lille café m.m. Lige ved siden af finder du desuden Aalborg Street Food, hvor du kan købe lidt lækkerier til at tage med.

Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

Vestre Fjordpark eller www.enjoynordjylland.dk

 

AALBORG LYSTBÅDEHAVN

Ligger tæt på vores base for landsstævnet 2022.

Øst for Aalborg midtby finder du Aalborg Lystbådehavn, der er en af Aalborgs smukkeste og mest charmerende perler, og et sted der absolut er et besøg værd. Lystbådehavnen består af to skønne havne, Skudehavnen og Vestre Bådehavn, der hver har sit at byde på, og som om sommeren er fuld af liv, glade ansigter og ren hygge. Rundt om havneområdet findes restauranter, caféer, supermarkeder og gode overnatningsmuligheder. Som sejlende gæst kan du kaste anker ved en af de over 400 pladser, som Lystbådehavnen råder over, samt gøre brug af deres mange faciliteter for gæstesejlere.

Bådehavnsvej 6, 9000 Aalborg

www.aalborglystbaadehavn.dk 


FJORDBYEN AALBORG

Tæt ved Skudehavnen finder man Fjordbyen, en oase i Aalborg Vestby. Bydelen ligger tæt ved fjorden og består af små, selvbyggede og ofte meget farverige huse, som bærer præg af, at der her bor en del kunstnere.

Hvis man er på spadseretur langs Aalborgs havnefront, er det oplagt at kigge forbi Fjordbyen for at se de fine huse og nyde stemningen. Kig også forbi Fjordbyens Kulturcenter, hvor man altid kan få sig en sludder og en billig øl.

Fjordbyen, 9000 Aalborg

www.enjoynordjylland.dk

 

STREET FOOD

En smagsoplevelse rundt i verden.

I Aalborg Streetfood huserer 14 gadekøkkener fra hele verden. Køkkenerne tilbyder uendelige valg for enhver smag. Spændende drinks findes i barerne.

Desuden er der en stor terrasse som bruges flittigt i sommermånederne.

Skudehavnsvej 35-37, 9000 Aalborg

www.aalborg-streetfood.dk

 

REBILD MUSEUM OG SPILLEMANDSMUSEUM

Er folkemusikkens centrum i Danmark. Her er en imponerende samling af instrumenter, danse, viser og melodier. Du kan høre optagelser med gamle spillemænd fra Himmerland.

Hver søndag eftermiddag kl. 14-17 spiller Rebild Spillemændene op til ”gammeldans” på museet, en sjov oplevelse for alle aldre.

Rebildvej 25, 9520 Skørping

www.museumrebild.dk